Level 1 – Choose to go for it

Maar voor we verder gaan, nog even iets belangrijks!

Je komt in de komende levels leuke quizjes tegen, vragen die je kunt invullen en je hebt natuurlijk een account bij ons. Dus het kan best wel zijn dat je denkt: wat doen ze eigenlijk met alles wat ik invul en doe in deze e-course? Glad you asked. We doen namelijk helemaal niets met jouw persoonlijke gegevens. We hebben dit gemaakt om jou te helpen een Level Up te komen met je money, en niet om daarna nog 10 keer benaderd te worden om iets van ons te kopen of jouw persoonlijke gegevens te gebruiken voor andere dingen.

Je leest het hieronder terug in onze algemene voorwaarden. 

Als je het woord ‘geld’ of ‘money’ zegt, denken we echt niet alleen maar aan een banksaldo, of iets om mee te betalen. Mensen maken ook lang niet allemaal dezelfde keuzes met geld. 

In het communicatiemodel van 7Life©, zien we dat de manier waarop jij, ik en anderen kiezen/denken/voelen met geld, is terug te brengen tot zeven hoofdcategoriëen.

Waar herken jij je het meest in? 

We hebben het dus vaak met elkaar over ‘geld’, zonder dat we het dan per sé over hetzelfde hebben. Apart toch? We gaan er in Level 2, bij de module Money Habits, nog wat dieper op in. Dat gaat vast nog een paar mooie inzichten opleveren.

Over inzichten gesproken, we hebben voor deze Level Up with Money course een speciaal werkboek gemaakt waar je al je inzichten kunt opschrijven, maar waar je ook allerlei opdrachten vindt die bij de course horen, waardoor je echt helemaal je eigen Money Masterplan maakt Level 1 tot en met Level 4. En uiteraard vind je er ook genoeg persoonlijke verhalen, handige tools en tips die je zo kunt gebruiken.

Even wat leuks! We vroegen wat mensen op straat waar ze aan denken bij het woord ‘geld’.  Kijk maar eens…

Toen Ghyslaine het aan alle mensen op straat had gevraagd, wilden we het natuurlijk ook wel even van haar weten.

Hey Ghys, wat betekent geld eigenlijk voor jou? 

Oké, het gaat er dus om dat je een doel hebt voor jezelf. Dat kan een specifiek bedrag zijn dat je wilt sparen (of aflossen), maar het kan ook zijn dat het jou meer gaat om het verminderen van geldstress, beter te weten hoe je je geld eigenlijk goed of beter zou kunnen regelen of iets dat past bij jouw situatie. 

Wist je dat, om je gelukkig te voelen, het belangrijk is om een plan te hebben hoe je goed met je financiën om kunt gaan? True Story! Kijk maar eens naar deze korte video (50 seconden) over de Triangle of Happiness.

Weet jij wat de Triangle op happiness is?

Dit is dus wat écht gelukkig maakt. Geld draagt dus absoluut bij aan je geluk, als je kunt betalen wat je moet betalen en het gevoel hebt dat je het onder controle hebt. Dat is dan ook de focus van de course. 

En natuurlijk komen in Level 4 dan ook manieren voorbij om nog meer van je geld te maken, bijvoorbeeld met beleggen of vastgoed. Maar eerst gaan we eens aan de slag met de basis. 

Level Up with Money

Dat betekent dat je eerst begint met het stellen van je doelen en het werken aan je mindset. Dan kun je aan je Money Masterplan beginnen en kun je vanaf daar een Level Up.

Je kunt dus gewoon deze course stap-voor-stap doorlopen en dan heb je aan het einde een kant-en-klaar plan, en ben je weer een stap dichterbij het grote geluk 🙂 

Recap level 1

Je bent echt niet de enige als je nog geen klip en klaar financieel plan hebt. Of die nog niet de schaapjes op het droge heeft. Maar is dat eigenlijk wel nodig? In level 2 gaan we aan de slag met je mindset. En hoor je ook een groep jongeren over het effect van jezelf steeds vergelijken met anderen, bijvoorbeeld op social media en wat voor gevoel dat geeft over je eigen financiën en ‘succes’. 

Je bent trouwens helemaal vrij in de volgorde waarop jij een Level Up wilt gaan met geld. Is de mindset nog even een brug te ver, of ben je gewoon nieuwsgierig naar het Money Masterplan, kun je alvast een kijkje nemen in level 3. Maar ons advies is om nu te starten met level 2, om een goede basis te leggen voor de andere levels.