Debt Free (PARTY!)

Alle bedragen die je nog aan iemand moet betalen, maar nog niet hebt gedaan, is een schuld. De ene wat dringender dan de andere. Zorg er dus altijd voor dat je altijd weet hoeveel je in totaal hebt uitstaan, zodat het niet oploopt tot een bedrag dat je niet meer kunt terugbetalen.

Het woord ‘schuld’ klinkt heel heftig, omdat je bij schuld denkt aan ‘iets fout doen’, schuldig zijn en dat voelt heel slecht.

Maar weet je,  je slecht voelen over je schulden helpt je niet. Zie het gewoon als een cijfer dat je op gaat lossen, vanaf vandaag. Dan gaat het je ook lukken, echt. 

Hoe vervelend het ook is, de enige manier is om te besluiten dat jouw debt-free-journey vandaag begint

Je zult zien dat dit besluit al een enorme verlichting geeft, zeker als je daarbij ook gelijk een concreet plan hebt. Het begint met het verzamelen van je schulden, een overzicht maken en een plan hoe je dit gaat aanpakken. Je vindt hiervoor handige tools in het werkboek.

En met het betrekken van mensen die jou aanmoedigen in dit proces. Schaamte verdwijnt, als er licht op komt schijnen.

Deze en andere tips zie je ook terug in deze animatie.

Alvast iets leuks om het straks te vieren 😉

Soms weet je gewoon even niet meer hoe je er uit kunt komen. Misschien heb je zelfs te maken met incassobureaus en deurwaarders. 

Check hier even wat je dan het beste kunt doen. 

Zijn de schulden zo hoog, kom je er zelf niet meer uit? Zoek dan hulp. We willen je echt aanmoedigen om niet te lang te wachten en op tijd aan de bel te trekken. Je hoeft het niet alleen te doen. Je zult zien wat een verlichting het geeft als die zware last van je schouders is en je precies weet wat je moet doen. In deze video leer je hoe je kunt bepalen of er meer hulp nodig is, waar je die hulp vindt en wat je kunt verwachten.