Hustle

Onderhandelen voor een hoger salaris of die gedroomde promotie zijn natuurlijk niet de enige manieren om meer geld te verdienen.

Think like an entrepeneur!

 

Op welke manieren zou jij extra geld kunnen verdienen? Laten we eens gaan kijken naar de ‘side hustle’.

Eerst even zien wat wij bedoelen met een side hustle? Klik dan door deze micro-learning heen. Duurt waarschijnlijk 1 of 2 minuutjes en dan weet je precies waar we het over hebben.  

Een side-hustle betekent niet alleen extra money in the pocket. Het vraagt ook veel tijd van jou, naast je baan of studie. Denk maar eens aan wat er allemaal bij komt kijken: 

Een paar leuke voorbeelden van initiatieven die als side-hustle zijn gestart: Aboutframing . Of deze: Happydistancing die in coronatijd een mooie side-hustle hadden, omdat ze iets misten in het aanbod.

Level Up with Money

Heb je een idee en weet je nog niet helemaal hoe te beginnen? Download dan deze checklist. Kwestie van afvinken en gaan!!

Soms helpt het vooral om van iemand anders te horen hoe zij hun side-hustle aan hebben gepakt en waar zij tegen aan liepen. Daarom interviewden we Xavier Assegaf, founder van Panah Studio en creatief ondernemer

Wij zijn geïnspireerd door zijn oprechte en eerlijke verhaal. Door zijn passie en doorzettingsvermogen. Side-hustles kunnen dus uitgroeien tot prachtige ondernemingen. Je moet vooral dicht bij jezelf blijven.

Wat sprak jou het meest aan? 

Nu is het idee van extra euro’s in de bank natuurlijk hartstikke fijn. En je had vast ook nog een droom of drie waar je dat geld aan uit zou willen geven (hellooooo zonnig strand!). Maar deze overweging is toch ook goud waard:

Zoals Jeroen als zei in module 2, waar we het hadden over een Wealthy Mindset, gaat het om meer in het leven. Het gaat ook om tijd met dierbaren, vrije tijd, gezondheid en vele dingen meer. Laten we zeggen, een Healthy & Wealthy Mindset. Je kunt de video hier nog eens bekijken.

Hoe behoudt je balans in deze drukke tijd van je leven? Als je het ons zou vragen, zit de sleutel in een goed balans tussen tijd, geld en energie. Je hebt niks aan een gevulde spaarrekening als je nooit de tijd en/of energie hebt om er iets mee te doen. Het klinkt misschien wat hard, maar kunt het niet meenemen na dit leven. Je kunt er dus maar het beste van maken, nu je hier bent.

Zorg dus dat alle drie de batterijen gevuld blijven, anders gaat er toch wat haperen…

Welke tips zijn bij jou blijven hangen? Je ziet in deze video dat hij heel erg nadenkt hoe hij zijn leven wil inrichten, en daar alles omheen organiseert. Denk aan de manier waarop hij geld verdient, de dingen die hij uitbesteedt, de manier waarop hij zijn sociale leven inricht (al was het wel een beetje awkward dat hij zijn VA’s zijn online dating liet doen, right?) en andere dingen meer. Hij is ‘in control’ en laat de omstandigheden niet zijn leven bepalen.

Great take-away.

Alle MBO-docenten opgelet!

Masterclaas GenZ en geld

Ben je op zoek naar de mogelijkheden die worden gefinancierd vanuit de subsidie van Geldlessen.nl? Bekijk hier het aanbod.