Money habits

EN..? Hoe was het voor jou om aan de slag te gaan met het brengen van orde en herstel in plaats van dis-orde? Het is soms even een taaie, maar… You can do this.

Remember, je bent geen slachtoffer. Je kunt er ieder moment voor kiezen om er iets aan te doen. Het begint vaak met er open over te praten, maar dat is voor veel mensen toch nog een grote stap. Dat hoeft niet als je dit weet:

Zo zie je maar, ook bij het kiezen van een baan, zijn er verschillende manieren waarop mensen dat benaderen. Als het komt op geld, is dat natuurlijk precies zo. Denk eens terug aan de vraag:

Geld is voor mij……

En je denkt eens aan wat je partner daar zou antwoorden. Of je ouders, je broer/zus, je vrienden, je collega’s, je manager. Dan kun je je vast ook voorstellen dat dit effect heeft op de manier waarop we met elkaar praten over geld. Ghyslaine en Joella hebben het er ook kort over in deze video.

Level Up with Money

Wat je ook gekozen hebt, het is goed om voor jezelf een lijstje te maken met mensen, sites en plekken waar je heen kunt als je vragen hebt over geld.

We hebben al wat tips voor je op de lijst gezet in je werkboek. Vul jij ze aan met de mensen waar jij je veilig bij voelt. In tijden van nood, hoef je dan alleen je lijstje te pakken. Dat geeft nu alvast een goed gevoel. En bovendien kun je zelf alvast het initiatief nemen om eens op een leuke manier met vriend(inn)en in gesprek te gaan over geld.

Level up with Money

Succesvol zijn, rijk worden, uit de armoede wegblijven, enzovoorts. Het gaat nooit om het geld zelf.

Het gaat om hoe jij er naar kijkt, welke keuzes jij maakt, wat jouw gedachtes er over zijn, met welke mensen je je omringt en welke acties jij onderneemt. Als je daarin meer over jezelf wilt leren, en daarin wilt groeien, biedt de Money Habits Scan heel veel mogelijkheden. Stuur gewoon even een mailtje, dan koppelen wij je aan een coach voor meer informatie.

Level Up with Money

Let’s check that out in de volgende module: de miljonairs mindset!