Money Trauma, Money Disorder of Geldscripts. Misschien heb je er wel eens van gehoord? Het komt neer op het volgende.
Negatieve geld-ervaringen kunnen leiden tot een slechte(re) relatie met geld. In het ergste geval, beïnvloeden ze jouw dagelijkse geldkeuzes. En dat hoeft niet altijd iets heel groots of traumatisch te zijn, zoals een fikse schuld door een ander of opgelicht worden. Het kan al zitten in een opmerking van je ouders, of een hopeloos eerste baantje.
Een ongezonde relatie met geld, zorgt ook voor ongezonde keuzes. Denk aan onbewust er altijd voor zorgen dat je geen spaargeld overhoudt, of juist alles oppotten. Het geheimhouden van aankopen, tot financieel niet voor jezelf opkomen.
Denk bijvoorbeeld eens aan:
In de volgende video leggen we wat meer uit over verschillende Money Disorders. En geloof me, iedereen herkent er wel eentje. You are not alone.
We duiken natuurlijk niet voor niks in deze geldscripts en money disorders.
Het doel van dit stukje graven in je verleden, is om dingen op te ruimen. Om echt gezond met je financiën om te kunnen gaan, moet je er ook gezond naar kunnen kijken, gezonde keuzes kunnen maken.
Hoe pak je dat aan?
Het begint natuurlijk met het ontdekken wat er bij jou speelt en als het goed is heb je dat in de vorige oefening gedaan. Vanaf daar ga je weer verder in…….
….je werkboek! You probably guessed it…
Zoiets aanpakken lukt niet met een videootje kijken, je zult er echt even voor moeten gaan zitten.
Wij gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze website te geven. Als je deze site blijft gebruiken, gaan wij ervan uit dat je tevreden bent.
AccepterenPrivacy policy