Salarisonderhandeling

Yes, salarisonderhandeling!

Laten we eens beginnen met de ervaringen van anderen:

Een goede salarisonderhandeling begint met een goede voorbereiding. En niet alleen de dag voor je gesprek (of het kwartier ;)).

De voorbereiding begint eigenlijk nu al. Kijk maar eens naar deze tips. 

Die voorbereiding kun je dus continue bijhouden door al je prestaties, extra inzet, behaalde opleidingen en andere noemenswaardige punten goed bij te houden. 

Het klinkt misschien of een beetje streberig, maar anders vergeet je er toch altijd weer wat.

Er zijn dus meerdere dingen die bijdragen aan het resultaat wat jij graag wilt. 

Level Up with Money

Tijd voor de praktijk!

Hoe pak je het aan? We kwamen de volgende video tegen van Ramit Sethi, waarin je een salarisonderhandeling ziet tussen Ramit en een expert. We vonden de tips die de expert erg goed! Nu is het natuurlijk Amerikaans, dus we vroegen Dee en Ghyslaine om eens een reactie op de video te geven vanuit hun ervaringen. Check de reaction-video hieronder. 

Wat je in de video al zag, kan het zomaar zijn dat je stuit op bepaalde bezwaren van je ‘tegenpartij’. In de video van Ramit hoor je bijvoorbeeld dat er geen budget is. En je zag ook gelijk een mooi voorbeeld hoe je daar mee om kunt gaan. 

Wat ons opviel, is de positieve en enthousiaste toon die hij weet te behouden in het gesprek. Wat is jou opgevallen? 

Level Up with Money

Nu is onderhandelen voor een hoger salaris niet de enige manier om aan een hoger salaris te komen. Wat dacht je van een promotie maken? Vaak ga je dan naar een hogere salarisschaal waar weer een hoger salaris bij kan horen. Wanneer vind jij dat het tijd is voor een promotie?

Level Up with Money