Toeslagen Belastingdienst

De Belastingdienst… Die club van blauwe enveloppen en onbegrijpelijke brieven inderdaad… 😱

De meeste mensen hebben niet echt positieve gedachtes bij de Belastingdienst (and that’s probably an understatement 😅). En toch, is het wel bij uitstek de club die jou ook kan helpen. Met zorgtoeslag bijvoorbeeld, of huurtoeslag. Laten we daar eens mee beginnen….

Hier zijn even alle feitjes over toeslagen op een rij:

Veel mensen durven geen toeslag aan te vragen, omdat ze bang zijn dat ze achteraf alles weer terug moeten betalen. Die verhalen hoor je natuurlijk ook wel eens om je heen. Het is heel makkelijk te voorkomen. Kijk maar eens: 

Inkomstenbelasting

De Belastingdienst kennen we natuurlijk niet alleen van de toeslagen. We zagen al even bij de Salaris 101 dat je maandelijks loonbelasting betaalt, en eventueel iets terugkrijgt als je teveel hebt betaald. Dit zie je bij je jaarlijkse belastingaangifte die je voor mei indient. Of, als je uitstel aanvraagt (wat kan iedereen doen trouwens), voor 1 september.

Hoe zit dat bij jou? 

Ook hier hebben we weer een fijne, korte animatie (1:04 min) voor je gemaakt met alle feitjes op een rij. 

Komt ie dan:

Psst.. De Belastingdienst een speciale site heeft voor jongeren. Neem zeker even een kijkje als je met je aangifte aan de slag gaat of andere vragen hebt: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/jongeren/jongeren