We are MoneyRebels.

Nice to meet you!

MoneyRebels is een eigen-wijze, sociale onderneming met een track record van ruim 15 jaar in financiële hulp- en dienstverlening, financiële educatie, boeken, workshops, trainingen, online programma’s, games en tools. De mensen in ons team werken al jaren met veel passie voor verschillende overheidsorganisaties, werkgevers, financiële instellingen, maatschappelijke organisaties, scholen, media en particulieren.

Moneyrebels

We go way back 🙂

We zijn niet van gisteren. Het platform van MoneyRebels gaat zelfs al een heel poosje terug:

2010

Gestart als de blog ‘Finance for Women’ op de zolderkamer van Joella. De blog startte vanuit de overtuiging dat vrouwen goed zijn met geld, ongeacht de overtuigingen die toen nog leefden bij het merendeel van zowel de mannen als de vrouwen. 

2011

Start samenwerking met Nathalie van Wingerden. Als Bonnie & Clyde zetten we de wereld van financiën even flink op z’n kop.

  • Eerste vaste column met Cosmopolitan Magazine.
  • Samenwerking met het Ministerie van OC&W

2012 t/m 2018

Diverse workshops gegeven, waaronder ook de workshop Talking Money with your Honey met Hare Majesteit Koningin Maxima.

2012

How 2 Spend It de eerste ‘Finfluencer’ op Twitter, Facebook en Instagram. We maakten o.a. verslag van Prinsjesdag voor ABN Amro en social content voor een aantal merken.

2014

Start feminine &financial marketing advies voor financiele instellingen en gemeentes. We werkten o.a. Met Aegon, Nationale Nederlanden en de gemeente Rotterdam.

2017

Lancering van onze boek ‘De Financiële Detox’ met A.W. Bruna Uitgeverijen.

2018

Maandelijks bereik behaald van 500.000 vrouwen per maand.

2018

Beëindiging How 2 Spend It. Nu de doelen bereikt waren, wilden we ons beiden oriënteren op wat we wilden in de toekomst. Dit heeft voor een einde gezorgd van het How 2 Spend It tijdperk. Nu bouwen we op haar fundament voort met MoneyRebels.

2022

Start MoneyRebels. Een nieuwe visie, een nieuwe doelgroep en een gloednieuw team.

Het team

ervaren rotten-in-het vak

Binnen MoneyRebels werken we met een enthousiast team van ervaren rotten-in-het vak. We hebben geen vaste poppetjes of mensen op de loonlijst. We zoeken gewoon per opdracht de best passende professionals bij elkaar om een A-team te vormen. Joëlla en Annelou kom je altijd het eerste tegen als ‘moeder overste’ van de Rebels, dus die stellen we als eerste even voor:

Annelou van Noort

Ik ben Annelou, getrouwd met Jan Paul en moeder van Maartje, Maud en Teun. Uit persoonlijke interesse verdieping gezocht in het onderwerp zakgeld. Een enthousiast begin werd een specialisatie in geld, opvoeding en gedrag. Met geloof in slimme tools, praktische tips en positieve geld gesprekken.

Uitgever en auteur van bestseller Tel je geld (+30.000 verkochte exemplaren)

Partner Week van het geld, initiatief van Wijzer in Geldzaken

Opdrachten voor VolksBank, SNS, RegioBank, De Nederlandsche Bank, Vereniging van Nederlandse Banken, uitgeverij Zwijsen, Betaalverkeer Nederland, Koninklijke Nederlandse Munt.

Bekijk de highlights van Annelou Sluit alle highlights

Joëlla Opraus

Ik ben Joëlla, getrouwd met Jeroen en moeder van Boaz en Benjamin. Ik ben altijd op zoek geweest naar de menselijke kant achter het fenomeen ‘geld’. Daarom maakte ik ooit de switch van het bankwezen naar schuldhulpverlening, en later naar de communicatie- en gedragskant van geld. 

Auteur ‘Financiële Detox’ – A.W. Bruna Uitgeverijen

How 2 Spend It opgericht, de eerste financiële blog in Nederland, waar we 500.000 vrouwen per maand mee bereikten.

Docent Schuldhulpverlening + opleiding geschreven

Workshops voor ABN AMRO, Nationale Nederlanden, Aegon, diverse gemeentes, het Ministerie van OC&W en Hare Majesteit Koningin Máxima.

Bekijk de highlights van Joëlla Sluit alle highlights

Samenwerken?

Geïnspireerd geraakt? Of gewoon zin om eens van gedachten te wisselen over wat we kunnen betekenen voor de mensen binnen jouw organisatie of instelling?

MoneyRebels Core Values

De belangrijkste waarden die we willen uitdragen en willen inbrengen in iedere samenwerking zijn:

LEF
MoneyRebels hebben lef. We durven af te wijken van de sociale norm en nieuwe paden in te slaan. We zijn gedreven om mee te blijven bewegen met de veranderingen in de wereld en daarin te onderzoeken hoe geld hierin een positieve rol kan spelen.
Positief
MoneyRebels wordt gedreven vanuit positiviteit. Positiviteit in de contacten met elkaar en met onze klanten. En bovenal ook positiviteit in de manieren waarop we naar vraagstukken en obstakels kijken. In alles is een kans, een uitnodiging voor groei te ontdekken.
Innovatief

MoneyRebels zijn innovatief. We can’t help it, zo zijn we gewoon. Vraag het onze klanten maar :). Innovatief in het zoeken naar oplossingen voor vraagstukken, innovatief in de manier waarop we naar geld kijken. Dat maakt ook dat wij de cultuursector als belangrijke speler zien in ons werk. Innovativiteit wordt gedreven door creativiteit. 

CO-creatie en samenwerken

MoneyRebels zijn gericht op co-creatie en samenwerken. En dat is niet gewoon een statement. Het liefst sluiten we met al onze activiteiten aan op alle goede initiatieven die er al zijn, en voegen wij ons specialisme toe. Vandaar dat je in de meeste projecten zult zien dat er sprake is van een samenwerking.

Eerlijk en transparant
MoneyRebels zijn gericht op co-creatie en samenwerken. En dat is niet gewoon een statement. Het liefst sluiten we met al onze activiteiten aan op alle goede initiatieven die er al zijn, en voegen wij ons specialisme toe. Vandaar dat je in de meeste projecten zult zien dat er sprake is van een samenwerking.
Vrijheid
MoneyRebels bewegen vanuit vrijheid. Jij bent vrij om je eigen keuzes te maken met geld. Vrij om je eigen proces en snelheid te kiezen. En waar je hulp wilt, of inspiratie zoekt, zijn we er graag voor je.
Mensgerichtheid
Last, but definitely not least: mensgericht. Geld is tenslotte een heel persoonlijk onderwerp. Geld betekent voor iedereen iets anders. Qua middel, maar ook qua ervaringen, onzekerheden, trauma’s, dromen, enzovoorts, die we er mee hebben. En in ieder gesprek over geld, neem je jezelf mee. Een open, positief gesprek over geld leert je dus veel over jezelf en over de ander en dat maakt dat wij zo enthousiast zijn geraakt over geld als onderwerp. En juist ook dat maakt dat veel mensen het spannend vinden om het over geld te hebben. Het is dan ook een bekend taboe. Nu de economie verandert, en de nieuwe generaties een nieuwe visie meebrengen op geld en werk, is een mensgerichte aanpak, verbinding en de open conversatie het allerbelangrijkste om in mee te bewegen. Verbinding vanuit veiligheid en nieuwsgierigheid, verbinding vanuit positiviteit, verbinding vanuit ieders wens om te groeien naar zijn of haar eigen unieke kijk op geld.

Psst…. Deze maandelijkse nieuwsbrief is Rebels Only. 🤫

Alle MBO-docenten opgelet!

Masterclaas GenZ en geld

Ben je op zoek naar de mogelijkheden die worden gefinancierd vanuit de subsidie van Geldlessen.nl? Bekijk hier het aanbod.